19 Μαρ 2023

"Τερατάκια της γνώσης"!

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων με θέμα τα επαγγέλματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β2 του 4ου Δημοτικού Σχολείου αποφάσισαν να βάλουν υψηλούς στόχους και να γίνουν στιχουργοί, ερμηνευτές και ραδιοφωνικοί παραγωγοί! "Δανείστηκαν" λοιπόν τη μελωδία από το γνωστό τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα "Τερατάκια τσέπης " και το μετέτρεψαν σε "Τερατάκια της γνώσης"! Έγραψαν στίχους που αφορούν όλα αυτά που κάνουν καθημερινά στο σχολείο, τραγούδησαν με τις μελωδικές φωνούλες τους και απέκτησαν δικαίως μια θέση στο ραδιόφωνο!

Έτσι απέδειξαν πως τα μαθήματα έχουν μελωδία, ρυθμό και χρώματα κι αν τα τραγουδάς δυνατά, με όλη σου την ψυχή, μπορούν να γίνουν ΧΑΡΑ ,ΠΑΙΧΝΙΔΙ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!
Η δράση τους αυτή έγινε ραδιοφωνική εκπομπή, video και μουσική παράσταση που παρουσιάστηκε σε γονείς και παιδιά του σχολείου μας!!!! Στην ηχογράφηση και στη μουσική παράσταση συνεργάστηκαν και συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Στ τάξης μια και τα δύο αυτά τμήματα αποτελούν τη ραδιοφωνική μας ομάδα!!!!!
Εμψυχώτριες της δράσης ήταν: η εκπαιδευτικός του Β2 Νίκη Φακουκάκη, η εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης Στεφανία Κολλάρου και η εκπαιδευτικός Αγγλικών Ειρήνη Μανιδάκη!!!!! Δείτε τις φωτογραφίες από τη δράση και τη μουσική παράσταση: "Τερατάκια της γνώσης ".
🎤🎶📻
Το video με το τραγούδι των παιδιών υπάρχει στην επόμενη ανάρτηση και μπορείτε επίσης να ακούσετε την ραδιοφωνική εκπομπή την Παρασκευή στη ζώνη 16:00' - 17:00' πατώντας εδώ http://europeanschoolradio.eu/el