31 Μαΐ 2023

Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το σχολείο μας! Υποδεχτήκαμε το χρυσό Παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελλάκη!

 Ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το σχολείο μας σήμερα Τετάρτη 31/5/2023!!!!! Υποδεχτήκαμε το χρυσό Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης και πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργο Καπελλάκη ο οποίος μίλησε στα παιδιά για τα παιδικά του χρόνια, την αγάπη του για τον τουρισμό και την καριέρα που ήθελε να ακολουθήσει πριν την βουτιά που ήταν η αφετηρία για να αρχίσει έναν αδιάκοπο αγώνα, εμπνέοντας εκείνους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, αλλά και όσους βαλτώνουν σε πλασματικές δυσκολίες!!!!!! Εξήγησε στα παιδιά ότι τα άτομα με αναπηρία ζουν μια διαφορετική ζωή από εμάς και πρέπει να τους σεβόμαστε για αυτό. Μετά απάντησε με ευγένεια και υπομονή σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών και έλυσε τις απορίες τους σχετικά με τα άτομα με αναπηρία.

Ο Γιώργος Καπελλάκης ξεκίνησε να ασχολείται με την κολύμβηση μετά το ατύχημά του. Πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία διακρίθηκε ήταν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες το 2004, που διεξήχθησαν στην Αθήνα, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 κατέκτησε τέσσερα μετάλλια: Χρυσό στο αγώνισμα 50 μέτρα ελεύθερο με νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ, ασημένιο στα 100 μέτρα ελεύθερο, χάλκινο στα 200 μέτρα της ίδιας κατηγορίας και χάλκινο στα 50 μέτρα ύπτιο. Το 2009 στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 50μ ύπτιο και ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως κορυφαίος αθλητής με αναπηρία. 🏊‍♂️